header
content header class=
­

Domeinnamen (3)

 • Wat is een domeinnaam?
 • Kun je rechten ontlenen aan een domeinnaam?
 • Inbreuk op een domeinnaam?

 • Wat is een domeinnaam?

  Een domeinnaam­ is ee­n adres op internet. Op een domeinnaam kan een website te zien zijn waarop informatie is te vinden over een bepaald bedrijf of product.

  Een domeinnaam is uniek!
  Een domeinnaam kan maar één keer geregistreerd worden. Wel kunnen bepaalde extensies, bijvoorbeeld .com en .nl wijzigen. Zo heeft Onel trademarks www.onel.nl geregistreerd, en is www.onel.biz door iemand anders geregistreerd.

  Een domeinnaam kan een merk of handelsnaam zijn
  Een bedrijfsnaam of een merknaam kan ook een domeinnaam zijn. Denk aan www.philips.nl of www.dove.com.


  Terug naar boven

  Kun je rechten ontlenen aan een domeinnaam?

  Registratie van een domeinnaam verschaft geen rechten. De domeinnaam zal apart als merk moeten worden gedeponeerd om een merkrecht op de naam te doen ontstaan.

  Registreren van domeinnaam als merk belangrijk
  Is uw domeinnaam niet gelijk aan uw handelsnaam of nog niet als merk geregistreerd? Dan is het van belang uw domeinnaam als merk te beschermen. Neem contact op met Onel trademarks om te kijken of uw domeinnaam beschermd kan worden als merk.


  Terug naar boven

  Inbreuk op een domeinnaam?

  Het registreren van een domeinnaam kan inbreuk maken op een merk- of handelsnaam.
  Als de geregistreerde domeinnaam overeenstemt met uw merk- of handelsnaam en verwarring schept, dan kan er sprake zijn van inbreuk. Het registreren en het gebruiken van een domeinnaam kunt u zien als het gebruiken en registreren van een naam voor een fysieke winkel of bedrijf. Op internet gelden dus geen andere regels dan normaal.

  Regio van belang
  Een merkrecht verschaft bepaalde rechten in een gebied. Een Benelux-registratie geldt bijvoorbeeld voor Nederland, België en Luxemburg. Een domeinnaam die met de extensie .es is geregistreerd en alleen producten en diensten levert in Spanje, vormt geen inbreuk op een Benelux-merk. Wanneer dit bedrijf echter levert aan klanten in Nederland, dan zou er wellicht wel merkinbreuk kunnen zijn.

  Registreren van domeinnaam als merk belangrijk
  Is uw domeinnaam niet gelijk aan uw handelsnaam of nog niet als merk geregistreerd, dan is het belangrijk dat u uw domeinnaam als merk beschermt. Neem contact op met Onel trademarks.


  Terug naar boven