De grens over met je merk

JE MERK GOED BESCHERMD IN HET BUITENLAND

Je hebt bescherming van je merk aangevraagd in de Benelux door middel van een merkregistratie bij het BBIE. Het is goed dat je waarde hecht aan merkbescherming. De meeste merkregistraties komen via de bemiddeling van een merkenjurist tot stand. Dat komt omdat merkbescherming een complexe materie kan zijn. Vooral in het buitenland.

KIJK ONZE VIDEO OVER MERKEN IN HET BUITENLAND

Wij helpen je graag bij de bescherming van je merk in het buitenland. Hoe dat in z’n werk gaat kan je binnen nog geen twee minuten bekijken op de video hieronder.

De eerste stap in de bescherming van je merk in het buitenland is om onderzoek te doen naar de beschikbaarheid in de verschillende landen. Het kan zijn dat er oudere rechten zijn op eenzelfde of een gelijkend merk in één van de relevante landen.

Als het merk vrij is, kan het geregistreerd worden. Door middel van een Europese Unie registratie, kan het merk in één keer in alle landen van de Europese Unie geregistreerd worden. Een andere mogelijkheid is om een zogenaamde ‘Internationale registratie’ te doen. Bij dit systeem zijn meerdere landen betrokken zoals de Europese Unie, maar ook Zwitserland, Noorwegen, Amerika en veel landen in Azië zoals China en Japan.

Beide routes hebben voor- en nadelen. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van verschillende factoren zoals budget, tijd, risico en ambitie.

MEER LEZEN OVER JE MERK IN HET BUITENLAND?

Klik hier om onze informatie sheet over merkbescherming in het buitenland te bekijken.

CONTACT MET DE JURISTEN VAN ONEL

Onel heeft jarenlange expertise op dit vlak. Samen met jou bespreken wij graag de beste registratiestrategie. Wil je vrijblijvend advies over registratie van je merk in het buitenland, bel ons op 0294 417 150 of gebruik het contactformulier.

 

Wie is Onel trademarks?

Onel trademarks is een merkenbureau waar we met veel plezier werken aan merkbescherming voor ondernemers. Met 3 merkenjuristen en een servicegericht team buigen we ons dagelijks over merkonderzoeken, merkregistraties, merkbewaking en inbreuksituaties. Onze klantenkring bestaat uit gedreven ondernemers die onze pragmatische aanpak prettig vinden. We zullen je nooit overladen met ellenlange juridische adviezen, maar kiezen liever voor duidelijk, bondig en to the point.

Wat doet Onel trademarks?

Bij Onel kan je terecht voor merkonderzoek zodat je zeker weet dat de bedrijfsnaam die je voor ogen hebt of de merknaam die je in gebruik wilt nemen, nog niet als merk bestaat. Dit geeft je de zekerheid dat je geen inbreuk maakt als je de naam gebruikt.

Om nu en in de toekomst het alleenrecht op een naam te hebben, kan je jouw merknaam registreren via Onel. Wij adviseren je over de te nemen stappen en helpen je om maximale merkbescherming uit je budget te halen.

Een geregistreerde merknaam kan je bovendien bij Onel in bewaking geven. Wij controleren dan continu de merkenregisters en houden in de gaten of iemand eenzelfde of een soortgelijke merknaam probeert aan te vragen. Is dit het geval dan ontvang je van ons een inbreukalert zodat je gepaste actie kan ondernemen.

Makkelijk en snel je merknaam registreren

Wil je een merknaam vastleggen in de Benelux, de Europese Unie of in verschillende landen wereldwijd? Zorg dan dat je het in 1x goed doet en schakel Onel in. Dat scheelt tijd en mogelijk een hoop ellende en kosten. Bel 0294 417 150 of vul ons contactformulier in.