Diensten

Onel helpt jou je merk optimaal te beschermen. Adequate merkbescherming bestaat uit verschillende facetten. Registratie is er één van, als je je merk succesvol wil introduceren en maximaal wil beschermen. Maar registratie alleen is niet voldoende. We nemen je graag mee door de wereld van merkbescherming, te beginnen bij het verzinnen van een nieuwe bedrijfsnaam of merknaam. Om erachter te komen of deze naam vrij is voor gebruik, zal je hem moeten laten onderzoeken. Daarna kan je de naam registreren en laten bewaken, zodat je snel kan optreden als je te maken krijgt met merkinbreuk.

Regel meteen je merkbescherming

STAP 1: NIEUWE NAAM

Een nieuw merk, gefeliciteerd! Misschien wel het leukste aan het op de markt brengen van een nieuw bedrijf of een nieuw product, is het verzinnen van een goede merknaam of bedrijfsnaam en een bijpassend logo. Zodra die eenmaal staan, komt je bedrijf of product echt tot leven.

Of het nu een bedrijfsnaam, logo of productnaam is, of een combinatie daarvan, een merk moet beschermd worden. Het onderscheidt je namelijk van de rest. Met merkbescherming kan je een ander verbieden eenzelfde of een sterk lijkend merk, dat voor soortgelijke producten of diensten geregistreerd is, te gebruiken. Zo hou je de voorsprong op de concurrentie overeind.

Een nieuw merk bedenken. Waar moet je op letten?

STAP 2: MERKONDERZOEK

Is het gelukt om een pakkend merk te verzinnen? Voordat je een (nieuw) merk daadwerkelijk gaat gebruiken en registreren, moet eerst onderzoek worden gedaan naar de beschikbaarheid ervan. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je inbreuk maakt op de merkrechten van anderen, met alle gevolgen van dien. Je kan natuurlijk zelf je merknaam of bedrijfsnaam checken op Google, maar voor een volledige risico-inschatting volstaat dit niet. Dan is een onderzoek in het merkenregister noodzakelijk.

Hoe werkt merkonderzoek?

STAP 3: MERKREGISTRATIE

Fijn, na merkonderzoek blijkt dat je merk beschikbaar is! Nu snel de merknaam vastleggen in het merkenregister voordat je hem gaat gebruiken, want alleen gebruik geeft geen rechten. Merkrechten worden enkel verkregen door registratie in het merkenregister. Heb je een merkregistratie, dan kan je optreden tegen inbreuk. Zo houd je je concurrenten op afstand.

Hoe gaat de registratie in zijn werk?

STAP 5: MERKINBREUK

Met een merkregistratie heb je een machtig wapen in handen om inbreuk tegen te gaan. Dit wil alleen niet zeggen dat er geen inbreuk gepleegd zal worden! De concurrentie haakt nu eenmaal graag aan bij successen.

Om jouw merkrechten op een juiste manier te gebruiken en af te dwingen, kan het voorkomen dat je moet optreden tegen derden. Het initiatief hiervoor ligt bij jou, als merkhouder, zelf. De officiële merkeninstanties ondernemen hiertoe geen actie. Aan de andere kant, kan je ook (onbedoeld) beschuldigd worden van inbreuk.

Wat moet je doen bij merkinbreuk?

Weten wat merkbescherming kost?

is persoonlijk en bestaat uit verschillende facetten zoals onderzoek, registratie en bescherming. Wil je weten wat een optimale merkbescherming je kost?

Neem contact op voor persoonlijk advies

Top