Merkbewaking

Is je merk geregistreerd? Mooi. Het is nu zaak om de voorsprong ten opzichte van je concurrenten te behouden. Voor een goede merkbescherming is een geldige merkregistratie alleen niet voldoende. Ook actieve inbreukbestrijding hoort daarbij. Alleen dan blijft het merk onderscheidend en uniek. Hou daarom altijd je ogen en oren in je eigen markt goed open om inbreuk te signaleren. Daarnaast is het noodzakelijk om de merkenregisters dagelijks te checken op nieuwe merken die worden aangevraagd en op jouw merk lijken. Hierbij helpt Onel je met ‘merkbewaking’.

Merkbewaking

Hoe werkt merkbewaking?

Om je merk te beschermen tegen inbreukmakers, kies je voor merkbewaking van Onel. Hoe dit werkt? We vergelijken alle nieuw aangevraagde en nieuw geregistreerde merken met jouw merk. Je ontvangt bericht van ons als we een merk tegenkomen dat te veel op jouw merk lijkt. Bij dit inbreukalert krijg je tevens advies over eventuele mogelijke acties die je kan ondernemen tegen het aangetroffen merk.

Naast bezwaarlijke merken kunnen wij ook bezwaarlijke handelsnamen of domeinnamen opsporen. Bewaking is mogelijk in de Benelux, de Europese Unie of wereldwijd.

Voordelen merkbewaking

Door het merk goed te laten bewaken, kan je snel en accuraat op een mogelijke inbreuk reageren. Vaak voorkomt dit kostbare en tijdrovende gerechtelijke procedures. Reageer je niet tijdig, dan kan dat tot gevolg hebben dat je merkrechten verspeeld worden. Op een rij:

  • Snel op de hoogte van bezwaarlijke merken, handelsnamen en domeinnamen.
  • Mogelijkheid om gebruik te maken van speciale bezwaarprocedures. Van deze zogenaamde ‘oppositieperiode’ kan maar beperkt gebruik worden gemaakt. Er geldt een strenge deadline. Door merkbewaking ben je tijdig op de hoogte en kan je door middel van het indienen van een oppositie, bezwaar maken tegen de registratie van een gelijkend merk. Kostbare gerechtelijke acties worden hiermee vermeden.
  • Bij snel optreden zit een tegenpartij vaak nog in de voorbereidingsfase en is zij eerder bereid een andere naam te kiezen. Zo blijft de schade beperkt.

Neem contact op

Top