Op Spotify staan vrijwel alle artiesten. Makkelijk, want zo kan je direct de muziek luisteren van een nieuwe band of je favoriete artiest. Maar anderzijds geeft dit ook een inzage in welke namen zoal worden gehanteerd door bands en artiesten.

Spotify had laatst een blog over de duizenden rappers die Lil in hun naam hebben. De bekendsten zijn Lil Wayne, Lil Uzi Vert maar ook Lil’ Kleine. Zoals ook in een artikel van de NOS staat beschreven is Lil een verbastering van Little en de laatste jaren erg populair in artiestennamen. Een parallel met merken is treffend: ook bij merken zijn er populaire woorden die vaak gebruikt worden. Jarenlang was alles een Planet en toen Plaza. Er zijn dus ook modetrends te bespeuren bij namen.

Maar als iedereen de trend volgt, ben je dan nog onderscheidend? Nee, je kunt zeggen dat het element Lil bijvoorbeeld wel is verwaterd. Met dit element alleen zal je je dus niet onderscheiden van de rest. Dus net als voor artiesten geldt dat je goed over je naam moet nadenken om zo een onderscheidend merk te krijgen.

Vorige bericht: