HEMA is een winkel met veel eigen producten. De vraag is dan elke keer weer of de specificatie van producten en diensten helemaal op orde is, met andere woorden, is het merk HEMA ook beschermd voor hamers, fietslichtjes, punaises etc. Vooral als er nieuwe producten op stapel staan is dit een belangrijke vraag.

Blijkbaar was het merk HEMA in de Europese Unie nog niet voor cosmetica geregistreerd. Reden genoeg om een nieuwe aanvraag te doen voor HEMA. Wat echter van belang is dat bij een dergelijke aanvraag voor nieuwe producten ook weer een merkonderzoek wordt gedaan. Want dat je als HEMA al jarenlang een bekend merk bent wil nog niet zeggen dat HEMA ook beschikbaar is in elke EU-lidstaat voor cosmetica.

En zo liep HEMA inderdaad tegen een bezwaar aan: het Spaanse LEMA had problemen met het merk HEMA. LEMA en HEMA omvatten drie van de 4 letters. De eerste letter, waar de consument in de regel de meeste nadruk op legt, verschilt. Daarbij zijn LEMA en HEMA korte merken waardoor de verschillen sterker doorwerken. Tenslotte heeft LEMA in het Spaans een betekenis. Dit was voor het Europese merkenbureau het laatste zetje om aan te nemen dat de merken voldoende afwijken. De oppositie wordt dan ook afgewezen.

 

Vorige bericht: