Hoe houd ik mijn merknaam onderscheidend?

Het onderscheidend vermogen van een merk is dynamisch. Door grote reclame-inspanningen kan je merk bekend worden waarmee je onderscheidend vermogen en beschermingsomvang toeneemt. Aan de andere kant, door verkeerd merkgebruik kan de bescherming van je merk juist verminderen en zelfs verdwijnen.

Manieren om je merkrecht sterk te houden

Gebruik je merk altijd daadwerkelijk als merk. Bijvoorbeeld altijd in combinatie met een ®, in hoofdletters en, belangrijker nog, nooit in beschrijvende zin. Zo is de campagne “Weet jij wat bricken is” van YellowBrick niet verstandig. Dit bevordert het onderscheidend vermogen van deze merknaam niet. Twijfel je of je jouw merk wel op de juiste manier gebruikt? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Merkenhandleiding

Worden je merknamen en beeldmerken (logo’s) vaak door derden (distributeurs of wederverkopers) gebruikt? Stel dan een handleiding voor merkgebruik op. Daarin kunnen de do’s en don’t’s over het gebruik van de merken worden aangegeven. Zo voorkom je ‘verkeerd’ gebruik van je merk, wat uiteindelijk ten koste gaat van de bescherming van je merk.

Wil je advies over het gebruik van je merk? Bel 0294 417 150 of vul het contactformulier in.

Neem contact op

Wie is Onel trademarks?

Onel trademarks is een merkenbureau dat zich specifiek richt op merkbescherming voor ondernemers. We houden van de nuchtere aanpak van ondernemers en passen dit zelf ook toe. Laat je Onel je merknaam beschermen dan krijg je geen langdradig juridisch advies, maar no-nonsense en bondige tips waar je direct iets mee kan. Wil jij een bedrijfsnaam, productnaam of logo beschermen? Laat dan bij ons je merknaam controlerenregistreren en bewaken tegen merkinbreuk.