Wie de merkrechten bezit, heeft de macht. Dit klinkt als een open deur maar hier wordt vaak om gevochten bij de rechter. Dit komt vooral door veronachtzaamheid aan de start van de onderneming dan wel de merkaanvraag.

Neem DJ Jeffrey Sutorius die het gezicht is van Dash Berlin. Deze DJ heeft zich nu teruggetrokken uit dit dance trio om een aantal redenen. Het merk DASH BERLIN staat echter niet op zijn naam geregistreerd waardoor hij niet verder kan met deze naam. Ergens is het natuurlijk raar dat dit trio geen gezamenlijke B.V. heeft waar alle rechten in vallen (er zou dan in ieder geval een onderhandeling moeten plaatsvinden voor het uittreden van een van de leden). Helaas voor Sutorius komt zijn vertrouwen dat het allemaal goed geregeld was hem duur te staan.

Dit soort problemen komt vaker voor, vooral onze muziekexperts zien dit vaak gebeuren. En om die reden staan we altijd stil bij de vraag wie de merkhouder moet worden. Want de keuze voor de merkhouder is cruciaal voor wie de exclusieve rechten bezit.

Vorige bericht:

 

Volgende bericht: