Grote problemen in de Europese Unie voor de Amerikaanse wereldster Miley Cyrus. Haar merkaanvraag is na een bezwaar van het bedrijf Cyrus Trademarks Limited (op grond van het merk CYRUS) afgewezen voor een groot aantal producten en diensten. Onder deze diensten zijn producten zoals CD’s en diensten zoals entertainment namelijk muziekoptredens. Precies wat Miley Cyrus dus doet.

Het Europese merkenbureau vond de merken overeenstemmend waardoor een risico op verwarring aanwezig is. Het feit dat Miley Cyrus erg bekend is, doet hier hier niet aan af. Merkbescherming krijg je vanaf de aanvraagdatum en de ingediende informatie betrof feiten en omstandigheden voor de aanvraag. Dit was voor deze procedure niet relevant dus.

Wat betekent dit voor Miley Cyrus? In ieder geval niet dat Miley Cyrus haar merk in de Europese Unie niet mag gebruiken, het Europese merkenbureau doet alleen uitspraak over de toelaatbaarheid van de merkaanvraag, niet over gebruik. Deze beslissing zou wel de opmaat kunnen zijn voor een rechtszaak waar een gebruiksverbod kan worden gevorderd. Niettemin verkrijgt Miley Cyrus geen merkregistratie en is haar naam dus voor haar belangrijkste producten en diensten niet beschermd. Dat kan tot grote problemen leiden aangezien vaak voor veel geld licenties worden uitgegeven op bandnamen en artiestennamen. Een beschermd merk is dan wel een vereiste. Ook heeft Miley Cyrus nu geen wapen tegen namaak. Al met al geen positieve uitspraak dus.