Iedereen die een merk heeft aangevraagd heeft er, helaas, mee te maken gehad: je krijgt een brief van een officieel lijkend bureau met de opdracht een bedrag te betalen voor je merk. Als je niet beter weet dan doe je dit braaf: je wilt natuurlijk voorkomen dat je merkaanvraag buiten behandeling wordt gelaten of wordt ingetrokken.

In de praktijk worden deze brieven door commerciële bureaus gestuurd in de hoop dat bedrijven de facturen betalen. De officiële taksen zijn in de regel allang betaald. Wat je dan krijgt is een opname in een waardeloos register. Pure fraude dus en vaak lastig te onderscheiden van de echte merkeninstanties. Helaas zijn dit soort frauduleuze bedrijven moeilijk tegen te gaan, hoewel beroepsverenigingen hier alles aan doen.

Recentelijk is een succes geboekt: in Zweden is een dergelijk bureau hard aangepakt. Een aantal van de werknemers is veroordeeld tot gevangenisstraf. Goed nieuws dus al blijft het erg oppassen geblazen! Als je iets niet vertrouwt, neem dan contact met ons op!

Vorige bericht: