Kanye West gaat verder als Ye. Ye was al sinds een tijdje zijn bijnaam. Eerder dit jaar zei hij “I believe ‘ye’ is the most commonly used word in the Bible, and in the Bible it means ‘you'”.  Aangezien het bedrijf achter Kanye West (Mascotte) de naam Yeezus heeft vastgelegd, is de relatie met de bijbel goed aanwezig bij Kanye (een zekere ambitie kun je niet ontkennen).

Kanye West heeft Ye nog niet als merk vastgelegd. Opmerkelijk, aangezien Kanye West vele andere merken wel heeft geregistreerd en het belang van een merkrecht dus wel inziet. Dat bedrijven vergeten hun nieuwe naam te checken op beschikbaarheid en zelfs te registreren gebeurt wel vaker. Aangezien onderzoek en registratie enige tijd kosten, is het aan te raden om ruim de tijd te nemen om een dergelijke naamswijziging door te voeren. Je wil natuurlijk niet teruggeroepen worden door een merkhouder die je op zijn oudere rechten wijst. Voorzichtigheid is met name geboden in geval van een wereldwijde beroemdheid zoals Kanye West (of in geval van een bekend bedrijf).

Het kan zijn dat het merk is aangevraagd door een tussenpersoon die fungeert als dekmantel en de naam later wordt overgedragen aan Kanye West. Een andere truc, die bijvoorbeeld Apple vaker toepast, is dat een merk in een exotisch land met een ontoegankelijk merkenregister aangevraagd wordt en hierna met prioriteit in het buitenland wordt ingediend. Op deze manier heb je een ouder merkrecht die je kunt inroepen tegen de onvermijdelijke kapers op de kust die snel het merk proberen vast te leggen.

 

Vorige bericht:

 

Volgende bericht: