Loetje

Menig mond begint te watertanden bij de gedachten alleen al aan de goddelijke biefstuk van Loetje. Café Loetje is bijna 40 jaar geleden opgericht als (biljart)café, waar je ook een hapje kon eten. De biefstuk, nu nog altijd zoals toen gebakken: medium rare en in de jus, was zo’n succes dat de biljarttafels al gauw veld moesten ruimen voor extra tafels om de gewilde biefstuk te serveren. Met momenteel 12 vestigingen in Nederland, is Loetje een waar begrip. Goed nieuws voor de inwoners van Rotterdam: in april van dit jaar opent Loetje een nieuwe vestiging in de havenstad.

Loetje

Voedsel van de goden

Het geheim van de biefstuk van Loetje is niet alleen het overheerlijke vlees zelf, maar ook de heerlijke jus. De hype rond de biefstuk van Loetje is voor menig restaurant iets om jaloers op te zijn. Er worden dan ook verwoede pogingen gedaan om de biefstuk van Loetje na te maken en het wordt dan zelfs als “Loetje biefstuk” op de menukaart vermeld. Gasten die bekend zijn met het concept van Loetje, weten dat de biefstuk wordt geserveerd in de jus. Vaak wordt de naam LOETJE geassocieerd met biefstuk en andersom. Reden genoeg om te zorgen voor goede bescherming en bewaking van het merk zodat Loetje het alleenrecht op de naam houdt.

Hoe bescherm je biefstuk?

Het receptuur van de biefstuk op zichzelf is niet te beschermen tegen namaak. Daar wordt overigens ook geen wereldgeheim van gemaakt. Maar op de naam LOETJE rusten wel merkrechten en het merk wordt secuur bewaakt tegen merkinbreuk. Wanneer er weer een menukaart wordt gesignaleerd waarop “Loetje biefstuk” wordt gebruikt, is één telefoontje of brief van Onel vaak genoeg om dit gebruik te staken. In de meeste gevallen heeft de restauranthouder helemaal geen idee van het feit dat hij inbreuk maakt op het merkrecht van Loetje.
Een enkele keer moet er wat zwaarder juridisch geschut aan te pas komen om de consequenties van de merkinbreuk te laten inzien. Maar hierin is Onel zo bedreven dat dit niet tot rechtszaken hoeft te leiden. Een juridisch partner die voor je optreedt bij merkinbreuk is in dit geval heel belangrijk. Goede bewaking van een bekend merk als LOETJE is eveneens van essentieel belang. Ook op deze manier komen inbreukmakers die willen aanhaken bij de bekendheid van het merk voortijdig aan het licht.

Neem contact op

Loetje

Top