Moss

De Amsterdamse band Moss staat bekend om zijn veelzijdige repertoire van verfijnde gitaarpop die door zowel fans als critici zeer worden gewaardeerd. De band stond dan ook op Pinkpop en twee keer op Lowlands. Van indierock tot psychedelica, Moss brengt een uniek geluid ten gehore op hun laatste drie albums Never be scared / Don’t be a hero (2009), Ornaments (2011) en We Both Know The Rest Is Noise (2014). Dat de veelzijdigheid van Moss aanslaat bij een steeds grotere groep van fans, maar ook de muziekcritici is te merken aan de lovende recensies.

Een totaal andere band onder onze bandnaam op Spotify

“De directe aanleiding om eens te kijken hoe het zat met onze bandnaam en het fenomeen ‘merk’ was het feit dat op Spotify onder ónze bandnaam ineens een album van een totaal andere band met dezelfde naam stond. Dat wil je niet. We kregen zelfs reacties van mensen bij optredens “Goh, jullie muziek lijkt niet echt op wat ik op Spotify heb gehoord.”. In dezelfde periode hoorden we van problemen van een collega band “Beginners” die door een Amerikaanse band met dezelfde naam werd aangeklaagd en van Spotify werd gehaald. “Dat zal ons niet gebeuren.” dachten we.

Arnaud Bos van Onel trademarks heeft ons prima geadviseerd en geholpen ons merk te registreren. Niet alleen om dit soort problemen met online muziekdiensten te voorkomen, maar ook onze merchandise; t-shirts, tasjes, posters etc te beschermen. Het voelt wel heel erg lekker dat dit goed geregeld is.”