Prioriteit: een machtig wapen

Elke houder van een nieuw merk heeft het recht om zes maanden na de eerste aanvraagdatum prioriteit in het buitenland in te roepen. De beschermingsdatum van de buitenlandse aanvraag werkt dan terug tot de indieningsdatum van bijvoorbeeld het Benelux-merk. Mocht iemand tussentijds een bezwaarlijk merk in een land hebben aangevraagd, dan kun je hier bezwaar tegen maken terwijl jouw merk later, maar met prioriteit, in dat land werd ingediend.

Prioriteit geeft tijd en inzicht

Prioriteit geeft merkhouders een machtig wapen in handen. Waarom? De hele wereld staat gedurende zes maanden praktisch ‘in de wacht’. Overal ter wereld heb je voor deze periode een soort van voorlopig merkrecht. Je kan rustig afwachten of het product aanslaat, en hoe snel de uitbreidingsplannen zich ontwikkelen, om voor afloop van de zes maanden definitief te beslissen in welke landen je het merk verder wilt registreren.

Andere voordelen

Grote ondernemingen gebruiken prioriteit ook om in de anonimiteit te blijven. 20 aanvragen op naam van Apple vallen op, en dit zorgt direct voor aandacht en een kijkje in de strategische plannen. Apple deed daarom een aanvraag voor het merk iPad in Jamaica, een land zonder toegang tot een online merkendatabase. Wat ook vaker voorkomt, is dat het merk op naam van het merkenbureau wordt aangevraagd en later wordt overgedragen.

Wie is Onel trademarks?

Onel trademarks is een merkenbureau dat zich specifiek richt op merkbescherming voor ondernemers. We houden van de nuchtere aanpak van ondernemers en passen dit zelf ook toe. Laat je Onel je merknaam beschermen dan krijg je geen langdradig juridisch advies, maar no-nonsense en bondige tips waar je direct iets mee kan. Wil jij een bedrijfsnaam, productnaam of logo beschermen? Laat dan bij ons je merknaam controlerenregistreren en bewaken tegen merkinbreuk.