PINK LADY is de merknaam voor een soort appel. Zoals we eerder al hadden gelezen is er een trend dat ook fruit wordt “gebrand”.

PINK LADY is door de merkhouder Apple and Pear Australia als merk geregistreerd. Hierbij hebben zij ook een blik in de toekomst geworpen; zo is het merk ook vastgelegd voor cider. Geen onlogisch product natuurlijk. En slimme keuze want in Frankrijk konden ze op deze manier vrij gemakkelijk optreden tegen een aanvraag van het etiket van het wijnmerk PINK LADIES (zie hieronder). De oppositie wordt door het Franse merkenbureau gehonoreerd.

Het is erg begrijpelijk dat Appel and Pear Australia wat moeite heeft met deze merknaam. Met alleen een merkregistratie voor appels hadden ze echter een moeilijke zaak gehad. De ruime omschrijving van producten loont dus. Het nadeel van een ruime omschrijving is wel dat je sneller tegen bezwaren aanloopt bij de aanvraag van het merk. Niettemin is het erg verstandig om aanverwante producten direct bij de aanvraag mee te nemen. Mocht een Europese aanvraag tegen problemen aanlopen in een bepaalde klasse, dan kun je de betwiste klasse afscheiden van de resterende aanvraag zodat je in ieder geval een merk krijgt voor de overige producten of diensten.

https://www.onel.nl/pink-lady-moet-merk-wild-pink-toestaan/

Vorige bericht:

 

Volgende bericht: