Flip flops, oftewel slippers. Iedereen loopt erop in de zomer. Absolute marktleider is Havaianas die de meest kleurrijke versies op de markt brengt. En eerlijk is eerlijk, die van Havaianas lopen ook het lekkerst.

Het bedrijf heeft de slipper als driedimensionaal merk beschermd in de Europese Unie. Het merk betreft de slipper met Havaianas op de bandjes.

Recentelijk betwistte een concurrent de geldigheid van dit merk. Naar eigen zeggen was het merk niet voldoende onderscheidend ten tijde van het depot en voldeed het depot niet aan de eisen van een merk. Zo waren de foto’s onduidelijk en bestond vrijwel het gehele merk uit een gebruikelijke vorm.

Het Europese merkenbureau gaat hier niet in mee. De foto’s zijn duidelijk genoeg om op te maken waaruit het merkrecht precies bestaat. Ook is Havaianas duidelijk zichtbaar op de bandjes en weerhoudt dit depot niemand ervan een slipper op de markt te brengen zonder Havaianas of overeenstemmend teken erop. De klacht is onterecht en wordt dan ook afgewezen. Zo kan Havaianas dit merk nog steeds blijven inzetten tegen alle lookalikes die ongetwijfeld volgende zomer de markt op zullen komen!

(C) Havaianas

Vorige bericht:

 

Volgende bericht: