De iconische slogan Think different van Apple is als merk doorgehaald door het Europese merkenbureau. Tot deze beslissing kwam de merkeninstantie nadat Swatch AG een doorhalingsactie had ingediend tegen dit Europese merk. De grond voor doorhaling was dat Apple dit merk niet langer gebruikte.

Apple voerde nog wel verweer en diende bewijsmateriaal in van het gebruik van dit merk. Het Europese merkenbureau stelde vast dat de slogan weliswaar ooit intensief gebruikt is, maar het bewijsmateriaal liet echter geen gebruik zien in de laatste vijf jaren, de relevante periode waarin bewijs van gebruik moet worden aangetoond door Apple. En dat breekt Apple op. Met deze beslissing verliest Apple een iconisch merkrecht.

Swatch en Apple liggen al langer met elkaar in de clinch. Eerst door de iWatch van Apple en nu is er een vete ontstaan door de nieuwe slogan Thick different van Swatch en Think different van Apple. De doorhalingsactie is onderdeel van de vete. Swatch behaalt hiermee een belangrijke overwinning.

Vorige bericht:

 

Volgende bericht: