Het Wembley Stadium is een wereldberoemd voetbalstadion. Dit stadion dankt zijn naam aan de plek waar het staat: in Wembley, een buitenwijk van Londen. In deze wijk bevindt zich ook de voetbalclub Wembley Football Club Limited. Ook hier is de wijk de naamgever.

De voetbalclub heeft hun logo als Europees merk geregistreerd voor uiteenlopende producten en diensten. De vraag is waarom een lokale voetbalclub een Europees merk wil aanvragen voor producten zoals bijvoorbeeld cosmetica en voertuigen. Niettemin is dit merk geregistreerd en kreeg het voetbalstadion te laat argwaan. Het indienen van een oppositie (de bezwaarprocedure gedurende de aanvraag) was niet meer mogelijk, maar gelukkig voor het stadion bestaat er nog wel de mogelijkheid van een nietigheidsactie na registratie. Deze procedure lijkt op de oppositieprocedure.

Het Europese merkenbureau vindt in het merk Wembley Stadium het woord Stadium beschrijvend. Dominant in dit merk is Wembley. Kan je een dergelijke herkomstaanduiding dan claimen? In sommige gevallen wel. Ook in dit geval want de nietigheidszaak wordt gehonoreerd: de registratie van de lokale voetbalclub wordt alsnog doorgehaald.